Tuesday, February 20, 2007

Καλός στη δουλειά του

Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι τέλειος στην εργασία του; Ναι μπορεί. Μπορεί ένας υπάλληλος στον ευρύτερο χώρο του δημοσίου να είναι τέλειος στην εργασία του; Μέχρι πρίν ένα δύο χρόνια είχα σοβαρές αμφιβολίες. Όμως έρχεται πάντα στη ζωή μας κάποιος να ανατρέψει τις απόψεις μας. Κάτι τέτοιο συνέβει και με μια υπαλληλο που έτυχε να έχω στο χώρο που εργάζομαι. Στην πραγματικότητα δεν είναι τέλεια, έχει υπερβεί το επίπεδο αυτό. Γνωρίζετε πολλούς που την τελευταία τους ημέρα σε ένα πόστο και μόνο λίγες ώρες πριν παραδώσουν το πόστο αυτό σε κάποιον άλλο να δουλεύουν σκληρά;
Έχω εκπλαγεί και παράλληλα δεν ξέρω κάποιο τρόπο με τον οποίο να μπορώ να δείξω σε κάποια ρεμάλια του δημοσίου τομέα τι πάει να πεί αίσθηση καθήκοντος, υπευθυνότητα και επαγγελματισμός.
Μια ΚΥΡΙΑ αγαπητή σε όλους, τυπικότατη και ευγενής, με οργανωτικά προσόντα, έτυχε να βρεθεί μπροστά μου για να μου αποδείξει πόσο λάθος ήμουνα που δεν πίστευα ότι δεν υφίσταται τέτοιο είδος επαγγελματία στον Ελληνικό επαγγελματικό χώρο. Δημοσιεύω αυτό το κείμενο όχι για να το δεί κάποιος και να σχολιάσει, αλλά γιατί εύχομαι όσοι το δούν να μάθουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πάνε αυτόν τον τόπο μπροστά όπως του αρμόζει και όπως πρέπει να πάει μπροστά. Καλή τύχη στη νέα σου δουλειά Α..

No comments: