Friday, February 16, 2007

Να το γράψω, να το πω ή μήπως να το ζωγραφίσω;

Αν καμιά φορά χρειαστεί να μιλήσουμε για κάτι, αλλά δε βγαίνει με τίποτα, τι κάνουμε; Δε γνωρίζω, δεν απαντώ. Η μήπως γνωρίζω αλλά δε με παίρνει να απαντήσω;
Έχει τύχει σε πολλούς να θέλουν κάτι τόσο πολύ αλλά να μην ανοίγουν το στοματάκι τους να το ζητήσουν. Τις περισσότερες φορές το θέμα είναι ερωτικό. Αλλά αν οι κοινωνικές και λοιπές συνθήκες δεν το ευνοούν, τι γίνεται;
1. Το τρώμε και δεν το χωνεύουμε ποτέ. Καλή στάση για ζώα μηρυκαστικά, που ενίοτε αναμασώντας το φαγητό τους μπορούν και να κάνουν εμετό. Όμως για ανθρώπους δε συνίσταται, καθότι οι βλάβες μπορεί να είναι πολλές και επικίνδυνες για την υγεία τόσο του στομάχου όσο και της ψυχής. Αμφιβάλλω δε, αν η μέθοδος αυτή, η οποία έχει αρκετούς οπαδούς, είναι εξελίξιμη διότι δεν έχει τελευταία παρουσιαστεί κάτι στα διεθνή δρώμενα και φόρα.
2. Γυρίζουμε γύρω γύρω από το στόχο μήπως και καταλάβει κάτι και μας γλιτώσει από το μαρτύριο. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να συμβεί ότι και με τους φαντάρους, στους οποίους οταν έκαναν καψώνι οι καραβανάδες, έλεγαν να γυρίζουν γύρω γύρω από το κτίριο μέχρι να ζαλιστεί και να πέσει. Η μέθοδος αυτή έχει επιμελώς χρησιμοποιηθεί από αρκετούς οι οποίοι στο τέλος βρίσκονταν μόνοι, μπερδεμένοι και προδομένοι.
3. Το συζητάμε με όλους πλήν του ενδιαφερομένου προσώπου, μήπως και μας δώσουν κάποια λύση και γλιτώσουμε. Στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία VPRC η οποία διενεργεί έρευνες αγοράς, μας ζητάει την άμεση συνεργασία μας και εμείς αποδεχόμαστε την πρόταση και εργαζόμαστε ως εθελοντές. Είναι το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί. Το χειρότερο είναι ότι αφού ακούσουμε τη μαλακία του καθενός δεν ξέρουμε τι θέλουμε να πούμε και σε ποιόν.
Έτσι, ο καλύτερος τρόπος στην προκειμένη περίπτωση είναι ή να το γράψουμε ή να το ζωγραφίσουμε, δεδομένου του ότι με αυτόν τον τρόπο θα το μάθει ο άμεσα ενδιαφερόμενος και αν όλα πάνε καλά θα ανταποκριθεί κιόλας.